Om Sisimiut    Historie    Overnatning    Trafikforbindelser    Adresser    Links          ENGLISH
World of Greenland - Arctic Circle
Sejlture    Vandreture    HundeslÆdeture    Skiture    Snescooterture    Kultur    

 

 

 

Hundeslædeture

Så snart sne- og isforholdene tillader det, er det muligt at opleve den unikke natur fra en hundeslæde med ægte grønlandske hunde spændt foran.
 
Hundene lever i pagt med naturen og er ikke kæledyr, derfor bedes passagererne holde sig på behørig afstand og ikke nærme sig hundene, uden tilladelse fra kusken.
 
Efter at have siddet på en slæde, mærket det autentiske pust fra fortiden og følt sig i pagt med naturen, bliver man aldrig helt den samme igen.
 
At køre på hundeslæde kan ikke beskrives - det skal prøves!
 
Mulighederne for at køre hundeslæde er mange; lige fra ture på 2 timer til ture som varer flere dage.
 
 
Top

Fra Kangerlussuaq til Sisimiut eller omvendt

 

Slædeturen mellem Kangerlussuaq til Sisimiut er en enestående mulighed for eventyr. På tre dage får man lejlighed til at komme meget tæt på slædehunde og fører, få en fornemmelse af det tætte bånd der er imellem dem og indblik i de ældgamle traditioner slædekørsel indeholder. På turen er der gode muligheder for at iagttage den smukke grønlandske natur med dens varierede terræn, opleve ekstremt lave temperaturer, høj solskin, nordlys eller snestorm. Man kommer tæt på det arktiske dyreliv med rensdyr, ryper og harer. Overnatningen foregår i hytter og/ eller telt.
Bemærkning: turen kan erstatte en af flyveturene mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

Gå til WOGAC.com for at læse mere og booke denne slædeekspedition fra Sisimiut til Kangerlussuaq

 

Qiterlinnguaq eller Qerrortusup Majoriaa

 

Betagende og oplevelsesfuld tur til udsigtspunktet "Qiterlinnguaq", hvor kaffe og te nydes. Herfra er der udsigt over Kangerluarsuk Tulleq (Førstefjord) samt sydover mod byen og til fjeldtoppen "Kællingehætten". Oplev at køre i kuperet terræn med stejle skrænter og fjeldsider. Det er en smuk og fredfyldt oplevelse, hvor føreren, hundespandet og naturen går op i en højere enhed. Der er på turen mulighed for at se ryper og harer.


Top

Bunden af Kangerluarsuk Tulleq (Førstefjord)


Betagende og oplevelsesfuld tur hvor man først kører til udsigtspunktet "Qiterlinnguaq". Herfra er der udsigt over Kangerluarsuk Tulleq (førstefjord) samt sydover mod byen og til fjeldtoppen "Kællingehætten". Derefter fortsætter turen ned ad den nordlige fjeldside og ad fjordisen til bunden af Kangerluarsuk Tulleq (Førstefjord). Oplev at køre i kuperet terræn med stejle skrænter og fjeldsider. Det er en smuk og fredfyldt oplevelse, hvor føreren, hundespandet og naturen går op i en højere enhed.

Top

Tur med 1 overnatning

 
På denne hundeslædetur med overnatning er der lagt op til en ekspeditionslignende oplevelse, hvor man kan prøve sine grænser af under kontrollerede forhold.

Top
TopClick to navigate!
Greenland Guide Index A graphic view of the site Search all pages Ideas and experiences Icebergs, snow and ice cap Hiking, angling, kayaking . . . It's more than transport Whales, walruses, musk oxen A must in a lifetime Nothing compares From the tourist board Hotels and travel agencies Zoom in to the options An email service What's on? Greenland Masks on your screen Sens a greeting from the Arctic - free! Download Center Order online About the publishers