Om Sisimiut    Historie    Overnatning    Trafikforbindelser    Adresser    Links          ENGLISH
World of Greenland - Arctic Circle
Sejlture    Vandreture    HundeslÆdeture    Skiture    Snescooterture    Kultur    

 

 

 

Sejlture

Sommeren er tiden, hvor der sejles - og der sejles meget!
På de fleste sejlture er der chance for at iagttage sæler, hvaler og fugle. En behagelig sejlads i en af områdets fjorde er en oplevelse for livet.
 
Lokalkendte guider med en stor viden om den grønlandske historie, kultur og natur arrangerer ture fra få timer til en hel dag.
En tur til kommunens bestående og nedlagte bygder er anbefalelsesværdig. Det samme er en kombineret vandre- og sejltur.
 
Fiskeri
Fiskeriet omkring Sisimiut har et særdeles godt ry. Såvel verdens største helleflynder som verdens største havkat er fanget i farvandet omkring Sisimiut.
 
Ørred- og havfiskeri kræver et fisketegn som udstedes hos Sisimiut Tourist Information eller politiet til en pris på 1 døgn DKK 75 / 1 uge DKK 200 / 1 måned DKK 500. Der er ingen begrænsninger på fangst af fisk, dog er det skik kun at fange de fisk man umiddelbart selv skal bruge. Fiskeaffald skal graves ned og ikke smides i elven eller efterlades ved bredden.
 
 
Fang din egen aftensmad


Sæson: Juni - september
Mad smager altid bedst i det fri, så hvad med selv at fange den og tilberede den? Tag på fisketur efter rødfisk og torsk i området omkring Sisimiut og få muligheden for at lære at rense din egen friskfangede fisk. Den lækre fisk tilberedes og serveres med tilbehør for alle.


 

Middag til søs


Sæson: December - Maj

Oplev den grønlandske vinter fra søsiden og den helt specielle stemning når lyset skifter ved aftenstide. Se de overvintrende flokke af søfugle der lægger sig til ro på havet og hvem ved, måske en sæl. Der vil blive serveret en platte med grønlandske lækkerier fra både land og vand.

Assaqutaq og hvaler

Sæson: Juni - september  


I 60'erne og 70'erne blev adskillige bygder i Grønland nedlagt fordi folk valgte at flytte til de større byer for at finde arbejde og få gavn af de moderne faciliteter. Assaqutaq, der ligger for foden af Kællingehættens sydside, er en af disse bygder.
På sejlturen til og fra Assaqutaq vil det være muligt at spotte hvaler.


 
TopClick to navigate!
Greenland Guide Index A graphic view of the site Search all pages Ideas and experiences Icebergs, snow and ice cap Hiking, angling, kayaking . . . It's more than transport Whales, walruses, musk oxen A must in a lifetime Nothing compares From the tourist board Hotels and travel agencies Zoom in to the options An email service What's on? Greenland Masks on your screen Sens a greeting from the Arctic - free! Download Center Order online About the publishers