Om Sisimiut    Historie    Overnatning    Trafikforbindelser    Adresser    Links          ENGLISH
World of Greenland - Arctic Circle
Sejlture    Vandreture    HundeslÆdeture    Skiture    Snescooterture    Kultur   


 

Om Sisimiut

Velkommen til Sisimiut

 
Gæstfrihed har altid været en vigtig del af den grønlandske kultur. Det hænger naturligvis sammen med, at vi historisk set har levet i små og forholdsvis isolerede samfund. De gæster, der kom udefra, var stort set vore forfædres eneste forbindelse til omverdenen, og derfor blev der taget godt imod dem.
 
Udviklingen gennem de seneste årtier har været enorm. Fly, skibe, telefoner og så videre har betydet, at vores delvise isolation er blevet brudt. Udviklingen har også stillet nye krav, men samkvemmet med omverdenen er stadig vigtigt for os.
 
Derfor er det altid med glæde, at vi byder velkommen til Sisimiut. Vi håber, man får fornøjelse af opholdet, og et godt indtryk af vores samfund, og af den storslåede natur, der omgiver os.
 
Sisimiut er med cirka 5460 indbyggere Grønlands næststørste kommune. Med vores placering midt i Grønland har vi en blanding af nord- og sydgrønlandske kultur og levevis. Sisimiut er desuden en moderne by i hastig vækst. Byens traditionelle hovederhverv er fiskeriet, og vi er hjemby for verdens mest moderne rejepillefabrik. Men i de seneste år, hvor fiskeriet i Grønland har haft trange kår, er det især de landbaserede sektorer indenfor handel og service, der er gået frem.
 
I Sisimiut arbejder vi hårdt for, at vores gæster skal få et godt udbytte af deres ophold, og som en voksende turistdestination kan vi tilbyde stadig flere arrangementer.
 
Velkommen til Sisimiut.


TopClick to navigate!
Greenland Guide Index A graphic view of the site Search all pages Ideas and experiences Icebergs, snow and ice cap Hiking, angling, kayaking . . . It's more than transport Whales, walruses, musk oxen A must in a lifetime Nothing compares From the tourist board Hotels and travel agencies Zoom in to the options An email service What's on? Greenland Masks on your screen Sens a greeting from the Arctic - free! Download Center Order online About the publishers